Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Η βαλίτσα μου

http://enfo.gr/ar5874 Το φθηνό της ύφασμα είναι ήδη «φαγωμένο», λογικό αν σκεφτείς πως μ’ ακολουθεί ξωπίσω μου εδώ και τριάντα χρόνια… και επειδή επιθυμώ να είμαι ειλικρινής και λίγο παραπάνω. Από την εμφάνιση των πρώτων φθορών, δεν το κρύβω, προσπάθησα να την αντικαταστήσω με μια καινούρια, αλλά… μάταιος κόπος. Κάθε φορά που κοιτούσα πλαγίως προς τα πίσω τι έσερνε το χέρι μου, ήταν πάντα η ίδια βαλίτσα, που πρόσφερε αφειδώλευτα και αγόγγυστα χώρο για τους ανθρώπους μου και ένα σωρό κοινά μας βιώματα και ορισμένα ολότελα δικά μου.

Σήμερα, το αποφάσισα, θα την αποδεχτώ, θα βάλω ένα τέλος στη μεταξύ μας πάλη και θα φροντίσω τα όποια τραύματά της, όχι για να την «ωραιοποιήσω», αλλά ως απόρροια ενδιαφέροντος πραγματικού και μιας ανάγκης πηγαίας. Εξιλέωση.

Με επιμέλεια περισσή, κόλλησα στις τρύπες και τα γδαρσίματά της «τσιρότα», πολύχρωμα, και ένιωσα συλλήβδην τις δικές μου πληγές να επουλώνονται. Μετά, την τοποθέτησα σε περίοπτη θέση, περήφανη τω όντι, έτσι ώστε να είναι ορατή απ’ όλους, επισκέπτες εφήμερους και σποραδικούς, μόνιμους συνοδοιπόρους και μένανε, κυρίως εμένανε.
 
Αντικατοπτρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου