Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Μη μου τους κύκλους τάρρατε

http://enfo.gr/ar6501
 


Ανοίγω τα μάτια μου.

Στάση Άγιος Ελευθέριος, Αθήνα. Γνώριμη παλιά κι αγαπημένη* , δεν θα το 'λεγα. Η πόρτα του βαγονιού κλείνει με γδούπο σα να 'θελε να μ’ αφυπνίσει. Πιάνομαι από όπου μπορώ και ταξιδεύω στα πρόσωπα των συνεπιβατών μου. Άσχημα πρόσωπα, νωθρά, κοινά, αδιάφορα ως επί το πλείστον. Θυμίζουν κάτι από εμένα.

Να μια κυρία με φουσκωμένο κεφάλι. Στοιχηματίζω πως μόλις βγήκε από το κομμωτήριο, περισσά υπερήφανη για την τακτοποιημένη κόμη της, περίτρανη απόδειξη της τακτοποιημένης της ζωής.

Να σου κι ένας γέρος με τη γραία του καθήμενη δίπλα του, εξ αριστερών, κοιτώντας ο καθένας τους σε κατεύθυνση αντίθετη. Μόνο η επίκτητη ομοιότητα τους εξαιτίας της μεταξύ τους πολύχρονης τριβής μαρτυρά τη σχέση τους.

Και να τα νιάτα, ανέμελα άλλα, άλλα σκυθρωπά, στο σύνολό τους κοινά. Άθελά τους μεταφέρουν στο βαγόνι την αύρα ενός ξεθωριασμένου, πολύχρωμου κουβαριού, που καταβάλλει άσκοπα μεγάλη προσπάθεια να ξετυλιχθεί απ’ τα διάφανα δεσμά του.

Στάση Πανεπιστήμιο. Κατεβαίνω απ’ το βαγόνι με βήμα γοργό και συγχρονισμένο, κατευθυνόμενος προς τη σχολή. Το μάθημα ξεκινά. Πιάνομαι από τη διδασκαλία και ταξιδεύω στις ποικίλες της θεωρίες, όσο μπορώ. Κοινότοπες, στρατευμένες, προσωπικά αποδεκτές αν και αναγνωρισμένα αδιάφορες ως επί το πλείστον.

Επιστρέφω στο σπίτι. Παίρνω το βραδινό μου και είμαι καθόλα έτοιμος για την επόμενη μέρα. Κοινή με την προηγούμενη, με τη μεθεπόμενη…

Κλείνω τα μάτια μου.

* Αγαπώ= άγα(ν)+ρίζα πα-(προστατεύω)=προστατεύω πολύ
Πηγή: Ετυμοπερίεργα Γ.Δ. Μπαμπινιώτης www.babiniotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου